Jihlava’nın merkezi ziyaretçi kabul etmiyor. Peki ya politikacılar aynı fikirde değil

YeFu

Global Mod
Global Mod
Bu doğru mu. Şehir merkezinde pazar günleri çalışan tek restoranın McDonalds olması uzun vadeli bir sorun. Başbakan Yardımcısı Radek Popelka’nın (ANO) omuzlarına hızla yenildiler.

Pazar günleri pizza, jiroskop satın alabileceğiniz veya Masarykov Caddesi’ndeki Asya restoranları Tranfood ve U Zlatho draka’yı ziyaret edebileceğinizi de eklemek gerekir. Mesela Ti knata restoranı pazar günleri kapalıydı ve Radnin’in restoranı birkaç ay içinde yıkıldı.

Cinderella şöyle devam ediyor: Son on beş yıldır buradaki restoran pazar günleri açık olmaya çalışmadı. O zaman jt merkezine gitmenize gerek yok. Evin cephesine aşık olmak muhtemelen turistlere göre değildir.

Meclis üyelerinden bir diğeri olan David Beke’e göre, Jihlava’nın merkezinde yerel halk tuz satın aldı. Beke, Nmst’in beş milyon nüfuslu ve elli bin kişinin yaşamadığı bir şehir için inşa edildiğini düşünüyor. Hele ki merkezde tarihi evler varken daire kapasitesi kısıtlı.

Meclis Üyesi Beke, evleri iki kat yükseltelim dedi

Şahsen ben merkezi iki kat genişletmek istiyorum. Beke, ne zamandır siyasetin içindeyim diyor. Biz de kentle dolu yeni bir düzenleme yapacağız, bazı tarihi evlerin çatılarını yükseltebilir, yanındakini düzleyebilir, yeni apartmanlar yapabilirsek bakanlığa baskı yapmamız lazım. Apartmanı tavan arasına alıp alamayacağımızı konuşuyoruz. Bunlar hedeflememiz gereken şeyler.

Ancak muhalefete göre belediye binasının yerel girişimcileri desteklemeye daha fazla odaklanması gerekiyor. Başka megaloman projelerin olması gerektiği gerçeğinden bahsetmeyelim, Radek Hoek (STAN) başını salladı.

Sorun bugün kent merkezinde kimin yaşadığıdır. bazı mülk sahipleri evleri bir tür sosyal pansiyona veya sosyal açıdan zayıf olanlardan yardım alma araçlarına dönüştürdü.
Radek SindirellaJihlava Belediye Başkanı (EVET)

Başka şehirlere gittiğinizde merkezde restoran, kafe ve diğer ek hizmetler çalışıyor. Hoek şöyle devam ediyor: İnsanlar orada kendilerini rahat ve güvende hissediyor. Bir yerlerde bölgesel pazarlar olduğunda bunu seviyorum. Yerel kadın girişimcilere ve kendi ürünlerini üreten bir üreticiye böyle bir destek Jihlav stran mlo, mn.

Ancak koalisyon bu ilk intikam alanının bir hayal olduğunu iddia ediyor. Burada kültürel bir yaz var, burada bir etkinliğe gelin. Ama bunlar kalabalığın ilgisini çekmeyen tek boynuzlu atlardır, bu yüzden ilk iyi olana gidersiniz ve orada her zaman Cinderella gibi bir şey bulacağınızı bilirsiniz.

1997 yılından bu yana Jihlav’da düzenlenen etkinlik hakkında Beke, Uluslararası Belgesel Film Festivali’nin size iyi gelmesi için Noel’i veya St. Martin’i zengin etmeye çalışıyoruz diyor.

Ülkeye şöyle bir bakın, eylemler inanılmaz derecede arttı. Bir dönem, bir hafta sonu en azından Beka’ya gitmek istediklerinizi seçebilirsiniz. Ve Jihlava sakinleri bu atraksiyonlar için şehir dışına çıktıklarında, mantıksal olarak burada hafta sonu merkezi canlandıracak kimse olmadığından yaramazlıklarına geri dönüyorlar.

Açık bir düzen kavramına sahip şirketler

Ancak emlakçı David Zeman’a göre alıcıların olmadığına dair pek çok söylenti var. Biraz abartarak söylemek gerekirse Masaryk Meydanı’nın sağından yukarı doğru yürüdüğünüzde burada açılan her şey kısa süre sonra yeniden sona erecek, biliyorsunuz Zeman. Ama bence sorun restoranın çekiciliğinde yatıyor.

Örnek olarak, meydana yüz metreden daha yakın olan Beneov Caddesi’ndeki İtalyan restoranı Trattoria Don Vito’yu gösteriyor. Zeman, yakın zamanda açıldıklarını, masaların dolu olduğunu ve sahibinin yeni tesisler hakkında sorular sorduğunu açıkladı.

Zverimex BistroBar ve Blackwall bar da benzer şekilde kapalıdır ve başka bir işletme de kapalıdır. Net bir konsepte ve bu sayede kendilerini arayan bir hedef kitleye sahip işletmeler.

Aynı zamanda Jihlava’nın merkezinde uzun süre kullanılmayan çok sayıda ticari alan da tescilleniyor.

Koalisyon park sorunu olmadığını garanti ediyor

Bazı girişimcilere göre belediyenin bu yılın mayıs ayında uygulamaya koyduğu yeni otopark konsepti şehrin yaşanabilirliğini zayıflattı. Girişimcilerle konuştuğunuzda diyorlar ki: Kovid yaşadık, enerji krizini yaşadık ama otopark konsepti bize damgasını vurdu. Ortalama yüzde 15 ila 20 daha az gelirim var. Bu benim için gayet normal, diye yanıtlıyor Hoek.

Ben bir OSV olduğum için sizin adınıza üzülüyorum. Hoek’e göre Jihlav’da yaşayanlar merkezin söndüğünü hissetmişti.

Koalisyon benzer davaları reddetti. Ben de sizin gibi bilgileri yakaladım, diye esnedi Baylardan biri. Ancak girişimcilerle konuştuğum konuların, merkezdeki şirketlerin çalışmama nedenlerinin farklı olduğu konusunda ısrar ediyor Beke.

Birisi benimle iletişime geçtiğinde ona giderim. Geçenlerde Oskrek’in sahibiyle bir toplantı yaptım (Matky Bo sokak notunda Paprnictv Ed.). Tamamını incelediğimizde otoparkın gelirlere etkisinin yok denecek kadar az olduğunu belirttik.

Çevredeki kasabalar Jihlav’dan daha güvenli

Muhalefet belediye binasının üzerinde çalışması gereken bir şey önerdi. Çevre ilçelere gittiğimde birçok konuda gerçekten önde olduğumuzu düşünüyorum, Hoek’i Havlkova Brod, Tebe ve run nad Szavou ile rekabet halinde görüyorum.

Gerçek dışı boş zaman aktiviteleri sunuyorlar ama en önemlisi güvenliler. Merkezin şehir için bir yatırım olduğunu iddia ediyorum, diye devam ediyor STAN temsilcisi. Çevre şehirlerin birçok rahatsızlığı ve rezervi var. Optimum olduklarını söylüyorlar. Ama Jihlav’a karşı harikalar, dovv.

Sorun bugün şehir merkezinde ve yakın çevresinde yaşayan, evin sahibini eleştiren Cinderella’nın kapısını açmaktadır. birçoğu onları bir tür sosyal pansiyona veya sosyal açıdan zayıf olanlardan yardım alma araçlarına dönüştürdü. Ve bu bir hata, diye devam ediyor.

Ona göre ev sahiplerinin mülklerine daha iyi bakmaları gerekiyor. Eğer yatırım yapsalar, bu güzel mekanları modernleştirseler, o zaman en azından orta sınıf, siz olmasa da, halk Cinderella’da buralarda yaşamak isterdi. Ancak bazı sahipler bunu tam anlamıyla ele aldı. Eski bir ev almışlar, taşınmasına izin vermiyorlar, sadece bir nevi konut yardımı yapıyorlar, belediye başkan yardımcısı istemiyor.

Şehir Parkı aynı zamanda şehir merkezindeki nüfusun azalmasına da yardımcı oldu

Citypark alışveriş merkezinin Jihlav’daki trafik üzerinde önemli bir etkisi oldu. Ancak destekçileri şehir merkezinde park yeri olmasını da savunuyor.

Ocak 2008’de Masaryk Meydanı’nın hemen yakınındaki eski bir fabrika binasının yerine Jihlav’da devrim sonrası ilk Citypark alışveriş merkezi açıldığında, muhtemelen sadece birkaç kişi bunun bölgesel şehrin işleyişi üzerinde ne kadar önemli bir etki yaratacağını biliyordu. .

Jihlava duvarlarının altındaki alışveriş merkezi yavaş yavaş Çek Cumhuriyeti’nin en büyük meydanı haline geldi. Ne yazık ki, bu doğru, ANO Radek Popelka’nın Başbakanı’na teşekkürler. Citypark baktığınızda alan olarak benzer bir meydan. Ve insanlar oraya gitmeye başladı. Kafeler, sinemalar, mağazalar var, öyle bir buluşma yeri ki. Sadece alışverişe gitmeseniz bile, tarihi merkezin rekabetine rağmen oraya dinlenmek için gidebilirsiniz.

ODS meclis üyesi David Beke, Citypark’ın hayatı büyük ölçüde meydanın dışına sürüklediğini kabul ediyor. Ancak bölgesel bir şehir olan Jihlava’nın çevrede pek çok alışveriş merkezi ve merkezi var. Tabii ki Aventin, Vodný rje yakınındaki alışveriş merkezi ve daha fazlası. Küçük kasaba ve köylerde bu merkezler ya yok ya da yeni inşa ediliyor. Ve orada durduğunuz an, Jihlav’da olanın aynısı olacak, oekv.

Muhalefete göre belediye yanlışlıkla alışveriş merkezine yeni bir otopark konsepti yükledi. Ada’daki insanlar nmst’e gitmiyor. Temsilci Radek Hoek (STAN), Pelhimovská’daki Kaufland, Albert veya Aventin’e gitmeyi tercih ettiklerini, burada herhangi bir sorun yaşamadan park edebildiklerini söyledi. Bu, pazarın merkezindeki girişimciler tarafından dinamik olarak hayal edilen bir durumdur.

Jihlava Belediye Binası başkanı, iki yıl içinde eski kış stadyumunun yerini alacak çok işlevli Horck arenasının inşaatının merkezin yeniden canlandırılmasına yardımcı olabileceğine inanıyor. Jihlava’ya gitmenin insanları çekeceğini, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyeceğini düşünüyorum. Bu aynı zamanda Beke’nin köpek günü olan yerel girişimcilere de yardımcı olacak.

O çanta defalarca şehir merkezinde daha fazla daire yapılması çağrısında bulundu. Sorun şu ki Jihlava küçük bir köy. 1950 yılında cumhuriyette hepimiz anıt istiyoruz, şehirler korunsun dedik. Nüfusun merkezinde yaşayamayız.

Cinderella’ya göre Masaryk’in intikamına ek olarak Jihlavany, Prior’u asla içmez. Ve sadece görünüşünden dolayı değil.

Jihlava’nın merkezindeki büyük mağaza olması gerektiği gibi çalışmıyor. Diğer tüm alışveriş merkezleri gibi aynı rejimde çalışsaydı cumartesi ve pazar akşama kadar açık olurdu, meydanda bile içki içilirdi. Faaliyet, Citypark Popelka’daki duruma kıyasla iki pazar arasında bölünecek. Nmst toti ticaret merkezleri olarak ortaya çıktı. Ama bizim ülkemizde dükkan çalışmadığında doğal olarak burada kimse kalmayacak.

Prior’un sahibi olan ilk emlak şirketi Le Cygne Sportif Groupe’un editörü Jan Hamek farklı bir bakış açısı sunuyor: Biz gayrimenkul sahipleri olarak bireysel mağazaların işleyişine müdahale etmiyoruz. Albert’in pazar günü bile açık olduğunu biliyorum. Ama orada kimse olmadığı için Hamek’e hayır. Çünkü emekliliğin işletme maliyetidir. Meclis üyesinin anlamadığı şey.

Şehir defalarca Rahip’in sahibiyle iletişim kurmaya çalıştı. Bizim açımızdan bir mağazanın sahibi gibi davranmaya başlaması en mantıklısı olurdu. Komünist barajın yerini modern bir alışveriş merkezi alsaydı. Benzer şekilde binalar, mimari açıdan belirsiz olsalar bile yeniden inşa edilebildi, modernize edilebildi ve yeni bir TV verildi. Ve karaağaçlarına, emirleri cezbetmelerini, Sindirella’yı diğer şehirlerle karşılaştırmalarını söylüyorlar.

Ona göre köpek kulübesinin sahibi meşhur olacaktır. Uyku her şeyi boşa çıkarır, masadan kalkmaya çalışır. İletişim konusunu bilmiyorum, diye devam ediyor belediye başkan yardımcısı. O ev çok çirkin ve yıkılana kadar muhtemelen kimse ona bir şey yapmayacak.

Ancak Le Cygne Sportif Groupe bu teklifi reddetti. Bilmiyorum, hiçbir şeyi umursamayan Bay Cinderella’nın bahsettiği şey bu, Hamek’e bakın. Bazı şartları olan bir sözleşme hazırlanıyor. Olan biteni kaçırmış olmalıyım. Ancak Bay Cinderella böyle konuştuğu için bunun sadece kötü kan olduğunu ekledi.