Tarihçilerden oluşan bir ekip Brod'un tam tarihini yazıyor. Kitap 850 sayfa olacak

YeFu

Global Mod
Global Mod
Şu anda kitabın tamamının yaklaşık beşte ikisini el yazması olarak elimizde bulunduruyoruz. Yazın yazarları metinleri tamamlamaları için getireceğimi, sonbaharda onları düzenleyeceğimi ve Yeni Yıl'dan sonra yazı ekibinin lideri, tarihçi ve Chotboi Michal'deki belediye müzesi olan grafik formuna koşacağımızı biliyorum. Kamp.


Her ne kadar kat etmesi gereken uzun bir yol var gibi görünse ve kitabın yarısı bile yazılmamış olsa da, artık kendisinden yalnızca üstünlük ifadeleriyle bahsediliyor. Burada onun gibi gerçek bir kız yoktu. Michal Kamp, Havlkova Brod'un eksiksiz ve entegre bir tarihinin yaratılacağını söyledi.


Şehrimizin tarihini ve gelişimini tartışan çok yönlü, profesyonel bir belge ve bununla ilgili olanı biliyorum. Yani kişiliklerle, anılarla ve kültürle. Brod belediye başkanı Libor Honzrek, Brod işleme tesisinin tarihinin hiç bu kadar karmaşık olmadığını söyledi. Şehir kitabın yapımını yarım milyon kronla destekleyecek. Ücretsiz emeklilik, Brod temsilcilerinin son toplantılarında oybirliğiyle onaylandı.


Tiskrny Havlkv Brod, yayıncılık faaliyetleri kapsamında kitabın yayımlanmasıyla ilgilenecek. Editörleri Petr Kleteka bile yaratım için yalnızca en büyük övgüyü aldı. Kentin kapsamlı tarihini anlatan kitap, yayınevinin açık ara en büyük kitap projesi olacak. Matbaacıların bu projeye büyük bir gurur ve tevazu ile yaklaştıklarını söyledi.


Yıllardır kimse Brod'a bu kadar uzağa gelmemişti.



Havlkova Brod'un tarihi geçmişte yayınlanmıştı. ama erkeklere gelince, harika koleksiyonlardı. Genellikle belirli bir cin bölümüne odaklandılar. Tarihçi Ji Sochr özellikle 1970'lerde ve 1980'lerde bu yönde faaliyet gösterdi.


Son yirmi yılda bir dizi kapsamlı resimli yayın gün yüzüne çıktı. Esas olarak geçen yüzyılın fotoğraflarına ve bunların günümüzle karşılaştırılmasına dayanıyordu. Kamp, tüm bunların bir gün bu kadar büyük bir şeyin yazılacağı gerçeğine yönelik bir hazırlık olduğunu belirtti.


Havlkova Brod'un tarihini yayınlama teklifiyle Lidov noviny yayınevi bin yılın eşiğindeydi. Bu etkinlik, söz konusu edisyon çerçevesinde eskom sdlm'ye ithaf edilmiştir. Ancak o zamanlar Brod'da eski direksiyona geçecek kimse yoktu.


Bu durum Brod'dan yeni nesil tarihçilerin ve vatanseverlerin gelişiyle değişti. 2017 yılında Michal Kamp liderliğindeki toplam on bir yazar şehrin tam tarihini bir araya getirmeye karar verdi. Ancak Michal Kamp, projenin covid ve benim Brod'daki Vysoina Müzesi'nin editörlüğüne geçmem nedeniyle bir buçuk yıl boyunca uykuya daldığını hatırladı.


Kitap bu sene uykuya dalmamı sağladı. Keşifler nedeniyle



Proje, son yıllarda Kamp'ın Chotboe'de daha sakin bir kasabaya taşınmasıyla yeniden tam bir başlangıç yaptı. Ancak Lidovch noviny çatısı altında değil, ilk olarak yerel yayınevi Tiskrna Havlkv Brod'un çatısı altında olacak. Onlarla birlikte arabalar, kendi fikirleri ve yaratıcılıkları için daha fazla özgürlük ve alana sahip olacak. Belirli Brod ilgi alanlarıyla ilgili alt bölümler için.


Sonuçta kitaba birçok yönden yardımcı oldu. Beklemesek de pek çok karanlık gelişti. Çevre yolu güzergahındaki arkeolojik buluntulardan pek çok yeni bilgi edindik. Kamp, Lpa'daki Türkler hakkında da yeni keşiflerin yapıldığını ortaya çıkardı.


Buna benzer şekilde 19. yüzyılın ikinci yarısında uzmandır ve 1914 yılına kadar bunu kitabında detaylı olarak ele alacaktır. Pek çok kişi size yazarken çağdaş dünyayla paralellikler kurmak istiyor.


1850'li yıllarda bugünküne benzer bir bölgesel toplumsal politika ortaya çıkmaya başladı. Bugün dediğimiz gibi bir dizi vaka vardı. Emekli maaşları nispeten yakın zamanda çalındı. Şehir liderlerinin bunu her zaman saklamaya çalışmaları ilginç. Zamanın üslubu ilerledi, bir sorun var ama insanlar iş yerinde rahat olsun diye bunu konuşmayacağız. Bir tarihçinin günümüzle kıyaslayabileceği kadar ileri bir prosedür olduğu ortaya çıktı.


Havlkv Brod her zaman bir sınır kasabası olmuştur



Ona göre orduyu işgal etmenin Brod'da sosyal bir hayatı da vardı. 19. yüzyılda ve 20. yüzyılın başlarında dernekler toplumsal yaşamın itici gücüydü. Ancak kurt dünyasının türlerinden sonra komünizmin yükselişi onu parçaladı. Belki de zengin bir gelenekten gelen Jaso korosu hariç, son on yılda neredeyse sıfırdan geliştiğini söyledi.


Kitabın çalışma alt başlığı, arayüzdeki şehir olan Havlkv Brod olarak adlandırılıyor. Michal Kamp'a göre bunun birkaç nedeni var. İlk coğrafi anlamda Brod her zaman Çek Cumhuriyeti ile Moravya arasındaki sınırda olmuştur. Ama aynı zamanda derin bir anlamı da var.


Brod, Orta Çağ'da bir vasal kasabasıydı, ancak ilk kraliyet değirmeniydi. Sonra kraliyet şehri olduk ama büyüklük ve yaşam kalitesi açısından vasal şehirlere düştük. Bize Nmeck Brod diyorduk ama tamamen bir Esk kasabasıydık. Tarihçi, Brod'un tarihinde benzer pek çok karşıtlık bulabileceğimizi açıkladı.


Son on yıl daha çok…



Kitap, geçen yüzyılın 90'lı yıllarının başında sona eren şehrin en eski cinlerini konu alıyor. Tarihçilere göre son on yıllık dönem objektif olarak anlatılamayacak kadar uzundur. Bu nesiller boyu bir bisiklet olacak, diye gülümsedi Michal Kamp.


Kitabın ilk basımları 15 yıl sonra ortaya çıkabilir. Kitabın tanıtımı yapılıyor ve ardından yayıneviyle birlikte 2025 Sonbahar Kitap Fuarı'na hazırlanıyor. Büyük ihtimalle fuarın en güzel kitabı unvanı da alınacak.


Ancak Yaz Sonbahar Kitap Pazarı'nda gelecekteki kitaplardan oluşan bir koleksiyon sunulabilir ve metnin yazarlığı gerçekleştirilebilir.