Dce: Mu konuk öğretim üyeleri zor durumda | Mangaluru Haberleri

SurahiO

Member

MANGALURU: Üniversite eğitim departmanı aracılığıyla atanan ev sahibi öğretim üyesi (DCE) iş yaptıkları için maaşlarının kesileceğinden endişe duyuyorlar Mangalore Üniversitesi (MU) değerlendirmesi beş gün boyunca çalışır.
Kurallara göre, misafir öğretim görevlilerinin sınavla ilgili işlerde beş günden fazla zaman geçirmelerine izin verilmez. DCE bunun için bir maaş ödüyor. Ancak birçok misafir öğretim üyesi 15 günden fazla çalışmak zorunda kaldı ve halen çalışıyor. Mangalore Üniversitesi’nin, değerlendirme çalışmasına devam etmeyenler hakkında katı işlem uygulanacağını belirten bir genelge yayınladığı bildirildi.
Konuk bir öğretim görevlisi, ticaretle ilgili konularda değerlendirici sıkıntısı olduğu için, MU’nun konuk öğretim üyelerinden değerlendirme çalışmasına devam etmesini veya müzikle yüzleşmesini istediğini söyledi. Bu yüzden derslerimizi kaçırırken değerlendirme merkezlerinde çalışmaya devam ettik. Şimdi okul müdürleri devamsızlık yaptığımız günler için maaş almadığımızı bildirdiler. Kurallara göre bir misafir öğretim üyesi sadece beş gün boyunca sınavla ilgili görevlerde çalışabilir” dedi.
Mangalore Üniversitesi’nin onları 15 gün çalışmaya zorladığını iddia ediyorlar. Artık yaptıkları ek iş için tazminat talep edemezler. Ticaret akışı değerlendirmesi için toplam 750-800 değerlendiriciye ihtiyaç duyulurken, mevcut değerlendirici sayısı sadece 450 idi. Konuk öğretim üyelerinden bir başkası, “Eksiklik olduğu için değerlendirme çalışmasına devam etmemiz istendi. Üniversitemizde her gün yoklama kağıdını imzalıyoruz. Umarım DCE bizim içinde bulunduğumuz durumu anlar ve ücretinin tamamını öder.”
DCE’den bir yetkili olan Mangaluru, ev sahibi 13 numaralı fakülte yönergelerinin, sınavla ilgili görevler için her sömestr beş gün çalışabileceklerini söylediğine dikkat çekti. Ancak yönergeler, sınavla ilgili ne tür çalışmalara izin verildiği konusunda netlikten yoksundur. Bir yetkili, “Konuyu Bengaluru’daki üst düzey yetkililere sözlü olarak ilettik ve netlik aradık” dedi ve DCE’nin ücret sorununu çözmeye çalışacağını da sözlerine ekledi.
Raju Krishna Chalannavar, Yazı İşleri Müdürü (Değerlendirme), Mangalore Üniversitesi, kalıcı fakültelerin değerlendirme çalışması için bulunmaması nedeniyle ev sahibi fakültenin daha fazla gün çalışmak zorunda kaldığını iddia etti. “Değerlendirme çalışmasının olabildiğince çabuk tamamlanmasını sağlamak için tek başlarına çalıştırılıyorlar.”