Bengal: Vali görevi üstleniyor, gelecekte olacakların tadına varıyor | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod
KOLKATA: Özgeçmiş Ananda Bose, Çarşamba günü Bangladeş valisi olarak göreve başladı, görevdeki ilk günü CM Mamata Banerjee’den iki avuç rasagolla ile tatlandırıldı, ancak aynı zamanda görev süresi boyunca tanık olabileceği yoğun siyasi gidiş gelişlerin de tadına vardı.
100 rasagollas tutan iki el – çoğu için Bengal’in ürettiği en yüksek mishti biçimi – ulaştı Raj Bhavan sabahleyin. Ancak birkaç saat sonra yaşananlar, Bose’a görev süresi boyunca ne bekleyeceği konusunda bir fikir verebilirdi.
Kalküta HC Baş Yargıç Prakash Shrivastava, Raj Bhavan’ın taht odasında sabah 10: 45’te Bose’a yemin etti. Trinamool kampı, CM tarafından yönetilen tam güçle hazır bulundu. Katılanlar arasında konuşmacı Biman Banerjee, kıdemli bakanlar Firhad Hakim, Chandrima Bhattacharya ve Arup Biswas, Lok Sabha partisi lideri Sudip Bandyopadhyay ve LS başkanı Kalyan Bandyopadhyay vardı. Eski Bengal Valisi Gopal Krishna Gandhi de toplantıya katıldı. Ancak muhalefet lideri ve BJP MLA’yı bir araya getirin Suvendu AdhikariBJP Devlet Başkanı ve Milletvekili Sukanta Majumdar ve Devlet Kongre şef Adhir Chowdhury, Sol Cephe başkanı Biman Bose’un orada olmasına rağmen uzak durdu.
Adhikari töreni kaçırdı ve koltukların düzenine gücendi – koltuğu odanın arkasındaydı – ve daha sonra validen ayrı bir randevu istedi ve aldı.
CM Mamata Banerjee liderliğindeki Trinamool Kongresi’nin kıdemlileri, Çarşamba günü Raj Bhavan’da yeni Bangladeş valisi CV Ananda Bose’nin yemin törenine katıldı, ancak muhalefet lideri Suvendu Adhikari töreni kaçırdı ve koltuk düzenine gücendi. Adhikari’nin koltuğu, Taht Odası’nın arkasında, BJP biletleriyle 2021 anketlerini kazandıktan sonra Trinamool’a toplantı dışı etkinliklerde katılan MLA’lar Krishna Kalyani ve Biswajit Das için işaretlenmiş koltuklar arasındaydı.
“Böyle kınanmış kişilerin yanında oturmam mümkün değil. Validen bana ayrıca randevu vermesini istedim” diyen olayı “ekinmemiş” olarak nitelendirdi. Daha sonra Raj Bhavan valisini ziyaret etti ve ona Ulusal İnsan Hakları Komisyonu’nun, Trinamool’un son derece partizan olduğu için reddettiği, sandık sonrası şiddete ilişkin raporunun bir kopyasını ve Gita’nın İngilizce bir kopyasını verdi. “Sabah 10:50’de bir karşılama e-postası gönderdim. 12:45’e randevu verdi. Raj Bhavan’a 12:37’de ulaştım ve vali benimle 22 dakika geçirdi” dedi.
Yemin ettikten kısa bir süre sonra vali, eyalet kongresi başkanı Adhir Chowdhury’den, Trinamool’un yakın zamanda yönetimi kaybetmesinin ardından Purulia’nın Jhalda ilçesindeki kongre meclis üyeleri üzerindeki “idari aşırılıklar”dan şikayet eden bir mektup aldı. Bir yönetici atama çabalarının sürdüğünden şüphelendiği için Bose’un müdahalesini istedi.
Bose, törenden sonra Kolkata ile olan “duygusal bağına” değindi ve Hindistan Devlet Bankası denetimli serbestlik görevlisi olarak burada bulunduğu süre boyunca Shyambazar’ın beş noktalı geçidinin yakınında kaldığını hatırladı. Bose’un yazdığı hikayelerden biri, Kalküta’da bir mezarlıktan çiçek toplayarak para kazanan bir çiçek satıcısı hakkındadır.